разглобяема шатра

По какво шатрите се различават от палатките

Заговорим ли за градинско оборудване и къмпингуване то това, за което се сещаме са компактни сгъваеми столчета и маси, шатри, чадъри и всякакви други пособия, които са необходими за създаване на оптимално удобство по време на престоя ни на открито. Днес в каталога на онлайн магазин www.mebeliarena.bg откриваме отлични идеи, от които можем да се възползваме. Въпросът е в това дали правите разлика между шатри и палатки и кой от вариантите е с по-широко приложение при условие, че става дума за осигуряване на заслон.

Предимства на шатрите пред палатките

Палатките са съоръжения, които са предназначени за цялостно предпазване от всякакви климатични промени. В тях дори може да се спи. Те предоставят възможност за целогодишно използване. Но дали така стоят нещата при шатрите? Всъщност въпреки, че са значително по-открит за разлика от палатките се радват на огромна популярност и интерес от страна на потребителите. Причините за това се дължат на средното:

  • Идеални са за използване за периоди от средата на пролетта до късна топла есен;
  • Осигуряват подслон при хубаво време и пазят от слънце, горещини и дъжд;
  • Прекрасни са за организиране на партита на открито;
  • Разполагат с мрежи, които предпазват от насекоми;
  • Евтини са.

Разбира се, че една шатра винаги е добре дошла в двора, градината или на плажа. Много интересна възможност като средство за замяна на градинския чадър е този атрибут като неговата цел е не само да разнообрази екстериора, но и да осигури отлични условия.

Материали за изработка

шатраАналогични суровини и материали се използват от производителите на слънцезащитни решения. Сред водещите видове текстил, които се характеризират с отлична устойчивост на влага, високи и ниски температури и ултравиолетово лъчение е полиестерът. Именно на него се разчита за да се оформят разнообразни модели шатри, чадъри и палатки.

Същността на предназначението на този тип градински изделия е в това да са адекватни на различни климатични условия и именно затова е необходимо да се подходи с нужното внимание към покупката, която предстои да направим. Съвременните модели шатри биват изработвани от подсилен текстил, който:

  • Не изгаря от прекомерно излагане на агресивното ултравиолетово лъчение;
  • Не променя цвета си;
  • Не изтънява;
  • Не губи качества, които защитават кожата от изгаряне;
  • Не пропуска влага.

Накратко използваните материали за направата на качествени градински аксесоари са напълно пригодени да устоят на подложеното ги натоварване особено през летния сезон. Затова и шатрите се характеризират със своята издръжливост и възможност за използване дълги години.