матрак

Какво представлява еднолицевият матрак и от какви материали е изработен

Чудите се как да изберете еднолицев матрак и на кой търговец да се доверите, точно затова днес ще се опитаме да ви помогнем с нужната информация. Изборът на нов матрак понякога е изключително труден, особено при толкова голямо разнообразие от продукти, технологии и презентации. В онлайн магазин Венус имате възможност да разгледате и сравните различни предложения, еднолицеви матраци. На първо време е хубаво да се запознаете с това, какво точно представлява еднолицевият матрак. Мнозина смятат цената му за предимство, а други факта, че не се обръща за недостатък.

Няколко факта за този вид матраци

Основната разлика между еднолицевия и двулицевия матрак е начинът, по който всеки от тях е изграден. Еднолицевите матраци се наричат така, защото винаги имат рамка от долната страна. Това означава, че при тях не е необходимо да купувате подматрачна рамка, но също така, че този тип не могат да се ползват от двете страни. Често срещана заблуда е това че еднолицев означава, матрак, който има само един пласт. Всъщност всеки от тях е съставен от няколко компонента, различни по вид и материал.еднолицев матрак

Меката част над вградената рамка, също може да бъде различна. При еднолицевите матраци избирате от следните ядра:

  • Бонел пружини – спираловидно свързани пружини от тел с различна дебелина;
  • Високоеластична пяна – притежава висока плътност която се деформира трудно. Изключително устойчива;
  • Пенополиуретанова пяна – устойчива с голяма плътност;
  • Мемори пяна – високоеластична термоактивна материя, която се приспособява към формата на тялото.

Сред богатия асортимент от матраци се предлагат и такива, които са комбинирани. Те са с пенополиуретанова пяна и мемори пяна. Подобни комбинации увеличават комфорта и устойчивостта. В магазин Венус ще намерите разнообразие от качествено изработени и изключително удобни еднолицеви матраци. Да не забравяме, че размерите също са важни, а тук имате възможността да изберете от огромен брой варианти.