Индукционни плотове

Индукционни плотове – съвременните кухненски решения

Причините мнозина да са привлечени от индукционните плотове за вграждане са факти, които наистина доказват, че това кухненско оборудване ни дава много повече възможности и се грижи не само за лекотата при извършване на основни ангажименти, но същевременно с това и за стилния облик и визия в кухненското пространство. В следващите редове ще ви разкрием основните положителни черти на тези модели плотове и ще ви запознаем с най-явните им недостатъци.

Иновации при приготвянето на храната

Така накратко можем да опишем ползването и удобството да работим с индукционен плот. Като една от новите технологии, които днес ни предлага пазара няма как да несе впечатлим от принципите и начините на действие на индукционните плотове. Разликата им с останалите котлони е в това, че плота загрява само съда, в който се готви с помощта на електромагнитно поле. Това на практика оставя останалите зони напълно студени и по никакъв начин не можете да се изгорите или нараните. Сред основните предимства тук са:Кухня

  • Индукционни плотове загряват мигновено. Не е нужно да чакате котлона да загрее за да започне процеса на приготвяне на храната;
  • Контрола върху температурата на приготвяне на храната е невероятно прецизен;
  • Висок клас енергийна ефективност;
  • Безопасност;
  • Модерен дизайн.

С такъв плот е повече от удоволствие да се работи качествено и прецизно. Не бива обаче да пропускаме и някои от явните недостатъци на индукционните плотове. А те са свързани с:

  • Изискване за ползване на съдове, които не се повлияват от магнитното поле – желязо, стомана, алуминий;
  • Съдовете трябва да бъдат с гладно дъно за да може да се загряват напълно, а не само отчасти;
  • Цената на индукционните плотове е все още доста висока, което пък е фактор, който отблъсква не малко клиенти.

Оставаме с надежда, че тези модерни и интелигентни кухненски решения предстои да намалят цените си и да станат достъпни за повече потребители. все пак не са малко предимствата им, което ги прави толкова желани.