вентилатор за баня

Има ли нужда банята от вентилатор и защо?

Наред с всички основни компоненти, от които се нуждае съвременната баня ката санитарен фаянс, смесители, мебели, аксесоари е въпрос на осигуряване на контрол върху влагата и миризмите благодарение на вентилатор. Тъй като санитарните пространства са вътрешни помещения и рядко са предвидени ревизионни прозорци, които да позволяват естествена циркулация на въздуха е много важно още при ремонтните действия да се предвидят такива, които биха позволили да намалите до минимум риска от образуване на мухъл, плесен и миризма. Предложенията на пазара са доста многообразни, н едни от универсалните са за вентилатор за баня ф100.

Защо е необходим вентилатор в банята?

Като цяло вентилаторите са неизменна част от оборудването, на която домакинствата разчитат за да си осигурят наистина ефективен, сигурен и благоприятен начин за поддържане на зона, в която се използва много вода. При къпане парата, която се отделя в помещението няма как да бъде ветнилиране и се наслоява по стените, тавана и мебелите. Целия този процес води до развитие на микроорганизми и гъбички, които са причина за появата на плесен и мухъл по фугите.

Именно тук идва ролята на вентилаторите, които целят да постигнат наистина ефективно и надеждно оборудване по начин, който напълно би могъл да реализира възможността за проветрение, циркулиране на въздуха и отвеждане на влагата в комина за аспирация. Накратко нуждата от вентилатор е свързана с:

  • Осигуряване на по-свежа баня;
  • Намаляване на влажността в помещението;
  • Свеждане до минимум на риска от това да се образува плесен;
  • Елиминира се тежкия мирис на влага и мухъл.

Има защо да се предвидят такива елементи, защото те се оказват незаменима част от интериора на санитарното кътче, допринасящо за поддържане на приятна и уютна атмосфера.

Размери

вентилаторЩо се отнася до това, че предложихме вариант ф100 всъщност не е случайно. Това е един универсален размер, който предоставя по-бързо вентилиране на въздуха. Обикновено, когато на домакинството се налага да избира такъв аксесоар за банята си се възползва от варианта, който е подходящ за отвора, предвиден за аспириране на въздуха.

Ф100 са по-добра алтернатива от гледна точка на това, че можете да разчитат на по-голям дебит, който да осигури идеалната формула за ефективно, бързо и лесно освежаване на банята. Вентилаторите се захранват с електричество и за да се осигури пълна тяга е важен размера на отвора. Ф100 е перфектната алтернатива както за малки така и за големи бани, в които бързо ще отстраните парата, която се образува при къпане.

Богато разнообразие от такива изделия щ откриете в каталога на онлайн магазин Арена.