диван

Как се определят цените на различните модели дивани

Ограничаването на бюджета при покупка на диван очевидно ще бъде свързан с компромиси т.е. купувайки евтин вариант не бива да очаквате чудеса и дълъг експлоатационен срок. Преди да инвестирате съответната сума пари това, което бихме ви посъветвали е да подходите внимателно като се информирате за особеностите и характеристиките, които се отнасят до производството, изработката и дизайна на съответния модел диван. Предлаган от Арена диван цена може да ви се стори прекалено ниска и съмнителна, а за друг модел твърде висока. Причините за различните оферти обаче си има своята мотивация и в днешната публикация ще ви запознаем с някои интересни факти.

Избор според бюджета

Първото, което правим преди да се отправим към магазина за мека мебел е да фиксираме оптималната сума, която можем да си позволим да изхарчим. След като имаме параметри, от които да стартираме дефинираме и останалите си изисквания, които се отнасят до размера, формата, цвета и други показатели, характерни за новия ни диван.

Не винаги евтиния диван означава компромис, защото може да се окаже, че домакинството има нужда от:

  • Малък кухненски вариант, който не струва прекалено скъпо;
  • Модел тип канапе, при който няма предвидени механизми;
  • Мека мебел за чакалня, който е напълно изчистен като модел и дизайн.

Водени от потребностите си клиентите не само инвестират толкова колкото са преценили, но и съобразно предпочитанията и нуждите си избират мебел, която е оптимално адаптираща се спрямо потребностите им.

Фактори, които влияят на цената на меката мебел

Ъглов диван с лежанкаСтатистиката сочи, че основно българския потребител се интересува от такива модели дивани, които могат да бъдат определени като мултифункционални. На практика това означава да са лесни за приспособяване, да разполага с разтегателен механизъм и много възглавнички, които да бъдат гаранция за безспирен комфорт и удобство.

За да бъдат покрити максимално всички тези високи изисквания и освен това да се вместят в разполагаемата цена, която желаят да вложат в новата мебелировка е необходимо да се вземат предвид следните фактори, които влияят на ценообразуването:

  • Размер. Колкото по-голям е размера то толкова повече материали са вложени в производството, а от тук и стойността на изделието нараства;
  • Форма. Има модели със сложен дизайн и те изискват повече усилия за да бъдат произведени. Това със сигурност рефлектира на крайната цена, която клиента заплаща;
  • Качество на материалите. Що се отнася до типа на суровините и материалите то тук наистина няма как те да не повлияят на офертата, която е предоставена на клиента.

С внимание към вашите нужди от магазин Арена предлагат супер изгодни предложения с гарантирано качество.