Диван

Как да разпознаете удобния диван

Диваните от колекцията мека мебел, които се определят като едни от най-масово разпространените на пазара. Те са изключително атрактивни и иновативни като решения що се отнася до многообразие и стилове. Но как да разберете дали един диван е наистина удобен и комфортен? Все пак купувайки мека мебел всеки от нас иска да получи най-доброто, което тялото му заслужава, а именно безпрецедентно удобство. Сигурно си мислите, че всеки диван е в състояние да ви гарантира нежност и грижа. Но със сигурност и ве сте попадали на модели, които са по-меки, а други са една идея по-твърди при сядане. Всъщност е важно да се отбележи дали искате ергономичен т.е. по-мек диван или пък ортопедичен – стабилен и придържащ уязвимите зони в конкретна позиция.

Три правила за избор на удобен диван

Основните правила за избор на перфектния удобен диван наистина са лесни за изпълнение, но пък повечето клиенти ги подценяват и след това установяват, че не са направили най-добрия подбор. Ето на какво да акцентирате при покупка на диван, за който държите да бъде истински удобен и комфортен:

  • Да се избере диван, който е със стабилна основаХолна гарнитура

Очевидно няма как избирайки модел от онлайн магазин да сте сигурни, че основата е здрава. Но пък има начин да разберете от какъв вид дървесина е като се запознаете с описанието на вложените материали. Обикновено най-здрава и използвана в мебелната индустрия е иглолистната дървесина, която е издръжлива на натоварване и може да ви осигури повече години експлоатация;

  • С матраци или с дунапрен е изработен дивана

Имайте предвид, че дунапрена с лошо качество и ниска плътност се сляга и губи качествата си. Така, че ако търсите хубав диван то изберете такъв с матраци, който е стабилен и определено ще ви гарантира удобство;

  • Мека тапицерия

За да е оптимално грижовен към тялото ви дивана е добре да си изберете такъв в тапицерия, която допълнително осигурява приятно докосване и нежност.

Най-удобните и качествени дивани ви очакват в онлайн магазин Арена – поръчайте вашия сега!