маса за градина

Как да изберем и да се грижим за градинските маси?

Влагата е един от сериозните проблеми, които влияят върху издръжливостта на градинските мебели. Именно затова, когато си купуваме такива ние се стремим да предвиди подбора на такива, които са изработени от издръжливи на влага материали. Най-често клиентите купуват градински маси. Независимо дали те ще бъдат позиционирани на верандата, терасата или пък в двора масите са съществена част от екстериорното оборудване. Като най-популярни и държащи висок пазарен дял са пластмасовите маси. Търговци споделят, че освен като издръжливост клиентите ги предпочитат и заради тяхната ниска цена. Обикновено маса със среден размер върви в порядъка на 40-60 лева, а малко по-функционалните са с една идея по-скъпиградинска маса

Градински маси се предлагат не само от пластмаса, но също така и дърво, метал, ратан. Добре е да се има предвид, че когато се избират такива маси за двор е препоръчително да се постараете те да имат предварителна защита. Така например градинските маси от дърво е желателно да се лакират с подходящ лак, който да предотврати овлажняването на материала. Така се създава един защитен филм, който не позволява да се променя цвета на дървесината и в нея да се развиват различни насекоми. Добрата защита на градинската маса е предпоставка за нейния дълъг живот.

Същата е логиката и с металните градински маси. Те са изключително устойчиви, но ако ги оставите няколко зими навън при екстремните ниски температури и влага то определено ще забележите места, на които са започнали да се появяват ръждиви петна. В търговската мрежа има редица препарати и грундове, които могат да предпазят повърхностите и така да удължат живота на градинските мебели от метал.

Освен внимание към материалите и тяхната поддръжка масите се избират и съобразно подходящия за вас размер. А такова богато многообразие у нас има. Въпрос на индивидуална преценка е да се заложи на модел, който да се адаптира към верандата, балкона или двора и да създаде комфортно местенце за почивка с чаша освежаваща напитка в ръка.