Какво да направите, ако останете без дизелово гориво за отопление

Ако сте се озовали в средата на зимата без отопление, то вероятно сте изчерпали горивото си за отопление. Вместо първоначално да се паникьосвайте трябва да предприемете няколко стъпки и отново ще имате топлина или топла вода преди да се усетите.

Заедно със специалистите в търговията с гориво за отопление от Горрел по-долу сме подготвили едно кратко ръководство стъпка по стъпка за това какво да правите, ако останете без отопление:

Стъпка 1: Проверете дали наистина нямате гориво.

Стъпка 2: Поръчайте ново веднага и поискайте да ви потвърдят, че горивото е на път.

Стъпка 3: Добавете 20 или 40 литра дизелово гориво към резервоара си, за да ви задържи, докато ви доставят отоплителното гориво.

Стъпка 4: Рестартирайте вашата система, като натиснете бутона за нулиране.

Стъпка 1 – Уверете се, че всъщност сте изчерпали горивото

Тъй като има редица компоненти, които могат да се повредят в отоплителната система на дома ви, изчерпването на горивото не винаги е виновникът, когато няма отопление или топла вода. Ако подозирате, че нямате дизелово гориво за отопление, първото нещо, което трябва да направите, е да слезете до резервоара и да потвърдите, че в него няма гориво.

Повечето резервоари са оборудвани с манометър в поплавък, тъй като по този начин се добива обща информация за това колко е пълен резервоарът за гориво. За да проверите, развийте пластмасовия флакон на ръка. Натиснете червения диск внимателно с пръст. Ако в резервоара все още има гориво, ще видите как поплавъкът бавно се издига нагоре върху горивото в резервоара. Ако случаят е такъв, може да имате друг проблем с вашата система. Ако установите, че имате гориво в резервоара, преминете към стъпка 4.

Стъпка 2 – Поръчайте онлайн дизелово гориво за отопление

След като установите, че всъщност в резервоара няма гориво, е време да поръчате нова доставка като за ваше улеснение някои доставчици предлагат тази възможност и онлайн. Една такава фирма, която предлага 24/7 възможност за поръчка на гориво е Горрел. След като попълните вашите данни и пуснете заявката си ще получите потвържение или ще се свържат с вас, за да потвърдите и да се уточни доставката.

Стъпка 3 – Добавете 20 или 40 литра дизел към резервоара си за гориво

Едно от големите предимства от използването на дизелово гориво за отопление е, че когато то свърши, винаги можете да отидете до бензиностанцията и да добавите малко дизелово гориво в резервоара на отоплителната им система. Тъй като дизеловото гориво и отоплителното гориво са почти идентични (с изключение предимно на някои багрила, които се добавят към отоплителното), вашата система ще изгаря дизеловото гориво също толкова добре, колкото отоплителното. Спрямо размера  на вашия дом и уговорения ден за доставка можете да добавите между 20 и 40литра дизел в системата, за да продължите да се отоплявате през студените дни.

Стъпка 4 – Рестартирайте вашата отоплителна система

Проверете дали вашите превключватели за аварийно включване / изключване на червената горелка са включени и дали термостатът е настроен на желаната температура. Това означава, че системата трябва да казва на горелката да се включи. Тъй като системата ви е настроена да работи с гориво за отопление, ще трябва да натиснете бутона за нулиране. Това казва на горелката да се опита отново да започне да гори гориво. Бутонът за нулиране може да бъде намерен на маслената горелка и обикновено е голям червен бутон. След като натиснете бутона за нулиране, ще чуете стартирането на системата. След около 15 секунди или ще остане включен (добър знак), или ще се изключи отново. Ако се изключи, това може да означава, че трябва да изпуснете малко въздух от системата. Натиснете бутона за нулиране още веднъж и вижте дали отново ще има проблем. Не натискайте бутона за нулиране повече от 2 или 3 пъти.

Заключение – Какво да направите, ако останете без гориво за отопление?

В крайна сметка изчерпването му не е приятно изживяване, но не е и края на света, тъй като лесно можете да направи заявка за нова доставка.

Ако обаче нямате късмет, вашата отоплителна система може да е засмукала някаква утайка от дъното на резервоара, запушвайки масления филтър или тръбите. В този случай може да се